Om Gryningen

Du som väljer att handla på Gryningen tänker säkert redan på det här men vi vill säga det ändå. DU GÖR SKILLNAD genom att handla hos oss. Du påverkar dig själv, din hälsa och även din omvärld och vår miljö.


Vårt utbud är valt med tanke på matglädje, hälsa och omtanke om människa och natur och vi erbjuder ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska och biodynamiska produkter och kosttillskott. Den naturligt hälsosamma mat du handlar hos oss håller dig frisk och värnar om vår natur.


Vi vill vara dina lokala ekologiska butik där du ska kunna handla allt du behöver - vi tänker själva på det som ett litet hälsovaruhus. Vår webbshop gör det möjligt för dig att besöka oss när du vill.  


Vår mission


Att inspirera till en hälsosam livsstil genom att erbjuda ekologiska och biodynamiska produkter och hälsorådgivning därtill. Del av vår vinst går till organisationer som arbetar för välgörande ändamål.

Vi på Gryningen
Mickey och Goran Vujicic äger och driver Gryningen. På Gryningen arbetar också Anette Björk Swensson, Mia Almqvist, Vivianne Simonsen, Jennie Hassel, Matilda Brodin, Kim Jansson, Adrian Sarling, Helena Toivonen, Jivan Dios och Molly Nord. 
Personalen har gedigen samlad kunskap med meriter som näringsterapeuter, hälsorådgivare och kinesiologer.Mickey

Äger Gryningen tillsammans med Goran

Ayurvedisk hälsorådgivare och kroppsterapeut.

Gryningen för mig:
"För mig är Gryningen en fantastisk arbetsplats och inspirationskälla. Jag vill gärna inspirera till en hälsosam livsstil och sprida kunskap om hur vi kan må optimalt. Jag är mest stolt över att vi har mycket biodynamiska grönsaker och frukter. Gryningen är ett ställe där man kan köpa allt ekologiskt, hälsosamt man behöver. Vilken dröm! Ur den tanken har vi utvecklat Gryningen till det den är idag, alltid först med det senaste."

Goran

Äger Gryningen tillsammans med Mickey

Kraniosakral terapeut

Gryningen för mig:
"En möjlighet att förändra. Att sprida tanken om ekologiskt och biodynamiskt och om vikten av holistisk hälsa. Jag vill att fler ska få upp ögonen för att biodynamiskt odlat är nyttigare, smakar så mycket mer, bidrar till biologisk mångfald och främjar småskalighet. När man en gång blivit biten vill man inte ha något annat. Jag är stolt över att vi har så stort sortiment. Hos oss hittar man allt man behöver. Hälsa och miljö är liksom min hobby. Här får jag jobba med något som ligger mig varmt om hjärtat."Anette

Diplomerad ört,- näringsterapeut samt kinesiolog.

Gryningen för mig:
Gryningen erbjuder ett stort utbud av väl valda näring, och örttillskott. Att det sedan är en väldigt välsorterad ekologisk butik  med livsmedel, både grönsaker o andra basvaror gör det lätt för mig att ge råd till människor vad man kan göra för att ta hand om sin hälsa på bästa sätt.


Jennie

Diplomerad näringsterapeut

Gryningen för mig:

För mig representerar Gryningen det individuella, det personliga, det holistiska och vikten av att ta hand om vår natur och jorden som vi lever av.

För att vi ska kunna fortsätta leva gott och må bra så måste vi fråga oss vad vi kan göra för att ge tillbaka det vi tar av jordens resurser. Genom att arbeta på Gryningen känner jag att jag är delaktig och bidrar till att göra vår planet till en bättre plats att leva på.

Tack vare den stora variationen av biodynamiska, kravmärkta och ekologiska grönsaker och frukter, det breda utbudet av gluten- och mjölkfria alternativ, ekologisk hud- och hårvård samt noga utvalt sortiment av välbalanserade näringstillskott, är det lätt för mig som näringsterapeut att ge konsultationer och goda råd som är individuellt anpassade.

Min förhoppning är att jag varje dag på ett eller annat vis ska kunna inspirera människorna jag möter i butiken. Hälsa för mig är inte bara frånvaro av sjukdom. Det är att känna glädje till livet och att finna balans mellan fysiskt, psykiskt, andligt och mentalt välbefinnande. Hos Gryningen finns alla de delarna representerade och jag njuter varje dag av att få vara en del av det.
Gryningen tipsar

Senaste från bloggen