Köp- och leveransvillkor

Hos Gryningen handlar du tryggt och snabbt

Kundtjänst
Hjälpsam och snabb kundtjänst via e-post, telefon och facebook!

Betalning
Varornas priser anges i SEK. I priserna ingår moms med 6%, 12%, 25% respektive, beroende på varuslag.

Visa Mastercard Auriga ePayment

Betala säkert med bland annat Visa, MasterCard, Maestro och faktura. För kortbetalning använder vi Nets som är ett av de mest populära betalsätten på Internet. I samarbete med Klarna erbjuder vi även våra kunder fakturabetalning.

Gryningen reserverar sig för eventuella prisändringar, felaktiga priser och slutförsäljning. Köp häves vid uppenbara fel på varan eller i pris/informationsbeskrivning.

Leverans
Leveranstiden är vanligtvis 1-3 dagar. Vi levererar endast inom Sverige (just nu). Leverans med posten.

Beställning och köpvillkor
Beställning är avtalsgilltig när Gryningen bekräftat beställningen. Om leveranstiden ändras så kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt.

Beställningar sker via vår webshop, genom mail eller på telefon. Beställare under 18 år måste ha tillstånd från målsman. Beställning får ej ske i annan persons namn utan dennes medgivande.

Kontrollera varorna omedelbart vid leverans. Anmärkningar ska göras inom fyra dagar efter leverans.

Fraktpriser
Alltid en fraktkostnad på 59 kronor oavsett antal varor.

Transportskador
Om en vara är transportskadad kontakta i första hand posten. Kontakta Gryningen sedan inom fyra dagar för information om ersättning. Spara alltid den bekräftelse du får på att ditt gods är skadat från posten.

Vi förbehåller oss rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i fall identisk vara ej finns tillgänglig vid tillfället.

Ångerrätt och Öppet köp
Enligt Distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Vid utnyttjande av Ångerrätt/ Öppet köp betalar kunden för frakten. Ångerrätt och Öppet köp gäller inte då varor inte kan återlämnas i obruten förpackning, obrukat och oskadat skick. Om du får hem en vara som är felaktig eller felexpedierad, betalar vi givetvis returfrakten. Kontakta oss så kommer vi överens om hur ersättning för returen ska betalas till dig.

Avbeställning
Avbeställning av order är möjlig utan kostnad för kund fram till den tidpunkt ordern effektuerats. Effektuering sker vanligtvis genom att faktura och frakthandlingar skapas. Avbeställning efter det att ordern effektuerats är ej möjlig.

Reklamationer
Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt kontakta oss via e-post eller telefon inom fyra dagar. Spara alltid emballage, originalkartong och betalningsbekräftelsen. Om du ska skicka tillbaka en skadad vara till oss gör du det enklast i det emballage och den förpackning som den skickades ut i. Gryningens webshop följer konsumentköplagen vilket innebär 36 månaders reklamationsrätt. Reklamationsrätten täcker endast ursprungliga fel, dvs fel som fanns i varan vid leverans. Detta gäller inte i de fall då vi ej kan hitta något fel på produkten eller då du orsakat skadan själv. Vanligt slitage ersätts ej.

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan.

Force Majeur
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, ska utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om Konsumentköplagen och Distansavtalslagen mm. Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

www.konsumentverket.sewww.arn.se

Information
Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor ska ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende.


Gryningen tipsar

Senaste från bloggen